Pages

mardi 22 février 2011

Esquivem la "Llei de vida"

A vegades, de cop, et venen tot de records. Records tenyits de nostàlgia, d’esperança, de somriures, de persones que ja no hi són, i d’altres que han anat apareixent per canviar el nostre rumb.

De mica en mica un se n’adona com de ràpid passen els anys i a quina velocitat les coses -les petites coses- canvien tota una vida. Una vida que pensant-ho bé, és curta. Massa curta en relació amb tot el que volem fer i amb totes les il·lusions i somnis que ens proposem fer realitat.

Persones, moments i llocs que no s’esborren i marquen un camí. Experiències. De bones, molt bones. I de no tant bones, potser fins i tot tirant a horroroses. Però són això, experiències que ens fan ser nosaltres, que ens fan créixer i ser qui volem ser, amb les nostres virtuts i els nostres defectes.

Ràbia. Sí, em fa ràbia veure que les persones deixen passar bones oportunitats, d’aquelles que només veus passar una vegada i s’esvaeixen per sempre. Persones que no valoren ni el que tenen, ni el que podrien tenir, ni, fins i tot,  el que ja han perdut. És molt fàcil dir-ho, és cert, però fins que no perdem les coses no les sabem valorar tal i com eren. És aleshores, quan ja no ho tenim, que la nostàlgia recorre per dins nostre i pensem “hagués hagut d’aprofitar aquell moment”, “tant de bo hagués sabut valorar més aquella persona”, “i si hagués anat...”.

Potser no tinc raó, però fins que les meves experiències no em diguin el contrari ho seguiré creient. Per saber valorar realment qui i què tenim hem de passar per males experiències. És aleshores quan podem saber veritablement amb qui podem comptar, i què hem de saber estimar aprofitar.

Lluitar. Motivació i superació. Lluitar per no perdre el que tenim i lluitar per allò que volem aconseguir. Sí, segur que és això. Marcar-nos unes fites i lluitar fins a aconseguir-les. Pel camí caurem, però aprendre’m. I tornarem a entrebancar-nos una i altra vegada amb la mateixa pedra. L’ésser humà és així, ha de caure moltes vegades per adonar-se que allà hi ha una roca. Però al final ens aixequem. I segurament tornarem a relliscar, però aquest cop amb un altre obstacle. Un altre obstacle que ens ensenyarà moltes altres coses.

Diuen, però, que és llei de vida. Que quan tenim les coses no les volem ni les valorem, i quan no les tenim, donaríem fins l’últim trosset de pell per tenir-les o per recuperar-les.

Però potser la clau de debò és intentar fintar la "Llei de vida". Esquivem-la. Aprofitar cada segon que la vida ens regala, aprendre de cada experiència i apreciar allò que tenim abans que se’ns escapi. 

7 commentaires:

  1. Deixar les càrregues del passat i el futur, destrossar-les i omplir la voluntat. Interessant reflexió.

    RépondreSupprimer
  2. Has tocat totes les branques de la vida, de manera molt sutil. Cada moment, cada instant, cada persona i cada camí recorregut és un gravat que portem sobre la pell, no en podem esborrar cap, per molt d'esforç i ràbia amb què ho intentem, però si en podem grabar de nous.Si més no,d'això és tracta la vida. Bon text, M'agrada.

    RépondreSupprimer
  3. Això és fantàstic! Des de Periodisme Juvenil (el bloc d'informació juvenil; http://periodismejuvenil.blogspot.com) recomanaré ara mateix el fantàstic bloc, m'estic quedant emocionat de coses com a aquestes, de veritat,

    David Benito Llatge (editor i administrador del bloc Periodisme Juvenil)

    RépondreSupprimer
  4. aconsegueixes eriçar-me la pell, nena. perquè ets propera, humil i sàvia. artista i amiga.

    RépondreSupprimer
  5. "Un petit commentaire": Defineixes perfectament el carpe diem... viure cada moment com a únic, enfrontant-se i superant els molts problemes que anem tenint.
    Crec com tu que hem de viure una vida lluitant, superant-nos, i comptant amb el suport dels que ens volen bé, que no són pocs, creu-me. Com dius tu "segurament relliscarem", però jo et dic que llavors, no estaràs ni estàs sola.
    I una frase que m'agrada molt, i que et deixo, doncs és aplicable per tothom:
    "Caure està permès, aixecar-se és obligatori!"

    RépondreSupprimer
  6. Alba, pot ser això et semblarà una bogeria però no ho és, des de Periodisme Juvenil, estem creant un bloc d'informació cultural anomenat "El Pont de l'Informació: http://elpontdelinformacio.blogspot.com/ i estem triant els millors blocs per a que hi puguin col·laborar i tu podries ser un d'ells. Esperem poder comptar amb tu! (encara no hi ha res publicat, tot i que la pàgina ja està existent, perquè estem esperant resposta també d'altres blocs)

    RépondreSupprimer